Loading Events

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η AHEPA σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα «Άτμισμα, ηλεκτρονικό τσιγάρο και ναρκωτικά: Πώς θα προστατεύουμε τα παιδιά, τους νέους και την κοινωνία μας;».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, από τις 18:30 έως τις 20:30, στο Discovery Hall του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το φαινόμενο του ατμίσματος, του ηλεκτρονικού τσιγάρου, του καπνίσματος κάθε μορφής και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση, απειλώντας την υγεία των παιδιών, των νέων και της κοινωνίας μας συνολικά. Η άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση είναι απαραίτητες για την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας.

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας, κ. Μιχάλη Δαμιανού, και της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

1. Καλωσόρισμα και Εισαγωγή

  • Ανδρέας Παναγιώτου

2. Χαιρετισμοί

  • Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Δαμιανού
  • Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου

3. Γνώσεις που Σώζουν Ζωές: Η Εκπαίδευση ως Εργαλείο Πρόληψης Εναντίον των Εξαρτήσεων Από το Άτμισμα ή το Κάπνισμα έως τα Ναρκωτικά

  • Δρ Λοΐζος Γ. Λοΐζου, Καθηγητής Παιδιατρικής, Παιδοογκολογίας/Παιδοαιματολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

4. Επιπτώσεις του Ατμίσματος και Κάθε Μορφής Καπνίσματος στους Πνεύμονες: Συνέπειες σε Παιδιά, Εφήβους

  • Δρ Τώνια Α. Αδαμίδη, Πνευμονολόγος, Φυματιολόγος, Διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ΟΚΥπΥ

5. Ποιος ο Σωστός Τρόπος Διακοπής Καπνίσματος; Αγωγή και Υποστήριξη για Απεξάρτηση από τη Νικοτίνη

  • Δρ Ειρήνη Ζαρβού, Πνευμονολόγος, Φυματιολόγος, Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, Πνευμονολογική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ΟΚΥπΥ

6. Κατανοώντας τα Ναρκωτικά: Πώς να Προστατεύουμε τα Παιδιά μας, τους Νέους και την Κοινωνία

  • Δρ Δήμος Φωτόπουλος, Ψυχίατρος Εξαρτήσεων, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ΟΚΥπΥ

7. Ο Χρήστης Ναρκωτικών: Εμπειρίες από την Πίεση των Συνομηλίκων έως τις Νομικές Συνέπειες

  • Κατερίνα Αρτεμίου, Κλινική Ψυχολόγος, Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Λευκωσία, ΟΚΥπΥ

Μετά τις παρουσιάσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και δεξίωση, προσφέροντας την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και απάντησης σε ερωτήματα.

Σημαντικές Πληροφορίες:

1. Εγγραφή & Κράτηση Θέσης:

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες (300 άτομα) και υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση. Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο σεμινάριο, παρακαλούμε εγγραφείτε άμεσα μέσω του συνδέσμου.

2. Ζωντανή Μετάδοση:

Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν λόγω απόστασης ή άλλων υποχρεώσεων, έχουμε μεριμνήσει για ζωντανή μετάδοση του σεμιναρίου στο YouTube, με ελεύθερη πρόσβαση και χωρίς ανάγκη κράτησης.

Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας και συμβάλλετε στην προσπάθεια για ένα ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά μας, τους νέους και την κοινωνία μας.

Share This, Choose Your Platform!

Go to Top