Δεύτερος Κύκλος Διαδικτυακών Εβδομάδων Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Με επιλογή ανάμεσα σε 38 διαδικτυακές παρουσιάσεις και σεμινάρια, ζωντανά ή σε μαγνητοσκόπηση
Μετά από έναν δυναμικό πρώτο κύκλο διαδικτυακών ενημερωτικών σεμιναρίων και παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επανέρχεται με τον δεύτερο κύκλο, ο οποίος θα ασχοληθεί με ένα μεγάλο φάσμα ενδιαφέρον θεμάτων. Παρακολουθήσετε τα διαδικτυακά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν από το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου, ζωντανά ή σε μαγνητοσκόπηση, από τις 22 Ιουνίου μέχρι και τις 6 Ιουλίου.
Και σε αυτόν τον κύκλο θα μπορείτε να μιλήσετε με έμπειρους ακαδημαϊκούς συμβούλους, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού «ΑΡΙΣΤΟΝ» διαδικτυακά, αλλά και να ενημερωθείτε σχετικά με τις σπουδές σας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αυτό το Φθινόπωρο.
Ενδεικτικά, το πρόγραμμα των ακαδημαϊκών δράσεων του δεύτερου κύκλου περιλαμβάνει:
Ημέρα Γνωριμίας: 1 Ιουλίου, 20:00 – 21:00. Ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, από έμπειρους σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και μέλη του Ακαδημαϊκού και Διοικητικού Προσωπικού, σχετικά με:
- Τα 100+ προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
- Τα Ελληνόφωνα τμήματα και προγράμματα σπουδών.
- Τα προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης.
- Τις υποτροφίες, χορηγίες, καθώς και τις ειδικές υποτροφίες που προσφέρονται.
- Το εξειδικευμένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού «ΑΡΙΣΤΟΝ» .
- Τις νέες σύγχρονες εστίες για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.
- Την πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πανεπιστημιούπολη της Κύπρου.
Δυνατότητα παρακολούθησης των ημερών γνωριμίας στα αγγλικά στις 30 Ιουνίου, 18:00-19:00, 2 Ιουλίου, 14:00-15:00 και 6 Ιουλίου, 18:00-19:00.
Γνωριμία με τα Προγράμματα Σπουδών της Νομικής Σχολής: 30 Ιουνίου, 20:00-21:00. Το διαδικτυακό σεμινάριο θα περιλαμβάνει παρουσίαση από Καθηγήτριες/τές της Νομικής Σχολής όλων των Προγραμμάτων Σπουδών που προσφέρει το Τμήμα Νομικής και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε Προπτυχιακό, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Επίπεδο, καθώς και των Κοινών Προγραμμάτων που προσφέρονται σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα του Εξωτερικού.
Ημέρες Γνωριμίας της Ιατρικής Σχολής (στα αγγλικά): 24 Ιουνίου και 15 Ιουλίου, 17:00-19:30, καθώς και ειδικές παρουσιάσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στις 30 Ιουνίου και 1 και 2 Ιουλίου, 18:00-19:00.
Παρουσιάσεις και Σεμινάρια από το Ακαδημαϊκό Προσωπικό: Αξιοποιήστε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους καθηγητές, να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε κλάδο και να υποβάλετε σχετικές ερωτήσεις.
- ΑγγίΖΩ την Υγεία από το Σπίτι: 22 Ιουνίου, 18:00-19:00, 23 Ιουνίου, 16:00-17:00, 24 Ιουνίου, 18:00-19:00 (στα αγγλικά), 25 Ιουνίου, 18:00-19:00, 29 Ιουνίου, 16:00-17:00 (στα αγγλικά), 30 Ιουνίου, 18:00-19:00. Η εκδήλωση-θεσμός προσφέρεται και πάλι διαδικτυακά από το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου. Η δημοφιλής σειρά εργαστηρίων ενθαρρύνει τους νέους να γνωρίσουν τις Επιστήμες Ζωής και Υγείας και κυρίως την πρακτική πλευρά της κάθε μιας, μέσα από εργαστηριακές ασκήσεις και διαδραστικά πειράματα, που σχετίζονται με τα εξής προγράμματα σπουδών: Βιολογία του Ανθρώπου, Διαιτολογία και Διατροφολογία, Επιστήμη του Αθλητισμού, Νοσηλευτική, Φαρμακευτική, και Φυσικοθεραπεία.
- COVID-19: Τo Design ως Σημαντικό Εργαλείο στην Αντιμετώπιση της Κρίσης: 22 Ιουνίου, 16:00-17:00. Στο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Γραφικής Επικοινωνίας (Graphic Communication) του Πανεπιστημίου, οι εισηγητές θα συζητήσουν πώς το design χρησιμοποιήθηκε για την επίλυση προβλημάτων οπτικής επικοινωνίας στην παρούσα κρίση και πώς οι φοιτητές του Προγράμματος εκπαιδεύονται να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων ως νεαροί σχεδιαστές. Η σχεδιάστρια Στέλλα Κομνηνού Αρακελιάν, απόφοιτη του Προγράμματος, θα παρουσιάσει τη δουλειά της, η οποία χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού.
- CONNECT Δημιουργώντας τη Δική σου Ταινία από το Σπίτι: 2 Ιουλίου, 16:00-17:00. Πώς κτίζεις μια ιστορία η οποία εξελίσσεται σε ένα δωμάτιο ή σπίτι; Ποια ψηφιακά εργαλεία μπορεί να αξιοποιήσει κάποιος για να δημιουργήσει μια συναρπαστική ιστορία; Μπορεί μια ιστορία να εξελίσσεται αποκλειστικά στην οθόνη του υπολογιστή ενός χαρακτήρα; Το σεμινάριο αυτό θα απαντήσει στις πιο πάνω ερωτήσεις παρουσιάζοντας σχετικά παραδείγματα και συζητώντας διαφορετικές προσεγγίσεις για τη δημιουργία μιας ταινίας από το σπίτι.
- Η Μουσική Τεχνολογία ως Δημιουργικό Εργαλείο: 2 Ιουλίου, 18:00-19:00. Η μουσική δημιουργία είναι πλέον συνυφασμένη με γνώσεις μουσικής τεχνολογίας. Τί περιλαμβάνει ο κλάδος και ποιες δεξιότητες, εφαρμογές, και προοπτικές καριέρας προκύπτουν από αυτόν; Ειδικότερα, με ποιό τρόπο και σε ποιο βαθμό η μουσική τεχνολογία επηρεάζει και εμπλουτίζει την μουσική δημιουργία;
- Εδώ και Τώρα: Η Διδασκαλία των Τεχνών σε Καιρούς Κοινωνικής Αποστασιοποίησης: 30 Ιουνίου, 12:00-13:00. Το διαδικτυακό αυτό σεμινάριο θα λάβει τη μορφή συζήτησης για τη διδασκαλία της τέχνης σε περιόδους πανδημίας, μεταξύ των διδασκόντων στο πρόγραμμα Καλών Τεχνών Εύης Τσελίκα, Κωνσταντίνου Ταλιώτη και Χάρη Πελαπαϊσιώτη. Θα συζητηθούν το περιεχόμενο, η δομή και το ήθος του προγράμματος, καθώς και η παιδαγωγική προσέγγιση.
- Λογιστική: Το “Ισχυρό Χαρτί” στον Επαγγελματικό Τομέα: 6 Ιουλίου, 16:00-17:00. Πώς ξεκίνησε το επάγγελμα του λογιστή στα παλιά χρόνια και πώς εξελίχθηκε μέχρι σήμερα; Ποιες είναι οι μελλοντικές εξελίξεις στο επάγγελμα και ποιες οι προοπτικές στο χώρο εργασίας; Τι προσφέρει το Πρόγραμμα Λογιστικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και γιατί να το επιλέξω;
- Πολιτισμικός Γραμματισμός Μέσα από τον Διάλογο και την Επιχειρηματολογία με τη Χρήση Εικονοβιβλίων και Ταινιών Χωρίς Λόγια: 25 Ιουνίου, 12:00-13:00. Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι να φέρει τους εκπαιδευτικούς (της Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης) σε επαφή με δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την καλλιέργεια του πολιτισμικού γραμματισμού και ταυτόχρονα έχουν στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες διαλόγου και επιχειρηματολογίας μέσα από τη χρήση πολυτροπικών κειμένων (εικονοβιβλία και ταινίες μικρού μήκους χωρίς λόγια). Το σεμινάριο θα στηριχθεί σε υλικό που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος DIALLS σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με κάθε δράση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στον εξής σύνδεσμο: www.unic.ac.cy/el/fall2020/opendays/
Ενημερωθείτε έγκαιρα, καθώς το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται ήδη αιτήσεις από υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές/φοιτήτριες για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021. Τα μαθήματα του Χειμερινού Εξάμηνου αρχίζουν κανονικά, στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.