Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φιλοξένησε τον επικεφαλής του Πακέτου Εργασίας 5 της Συμμαχίας NEOLAiA

Η Ομάδα του Πακέτου Εργασίας 5 της Συμμαχίας εργάζεται για την Αύξηση της Περιφερειακής Έρευνας

Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού από τη Σχολή Συμπεριφορικών, Κοινωνικών και Νομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Örebro, Δρ Magnus Kristoffersson, Δρ Karin Blad, επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου 2024.

Ο Δρ Kristoffersson είναι ο επικεφαλής του Πακέτου Εργασίας 5 με θέμα «Αυξάνοντας της σημασία της Περιφερειακής Έρευνας» της Συμμαχίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων NEOLAiA, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 4 χρόνια (2024-2028).

Οι Δόκτορες Kristoffersson και Βlad συναντήθηκαν με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητή Φίλιππο Πουγιούτα, τον Ανώτερο Αντιπρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνο Ν. Φελλά, και τον Αντιπρόεδρο Διεθνών Συνεργασιών, Καθηγητή Δημήτρη Δρικάκη. Επιπρόσθετα είχαν την ευκαιρία να παρακαθήσουν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Κοσμήτορες και Αναπληρωτές Κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις προτεραιότητες έρευνας καθώς και σε πιθανές μελλοντικές ερευνητικές και άλλες συνεργασίες μεταξύ του Πανεπιστημίου του Örebro και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με μέλη του ακαδημαϊκού Προσωπικού της Νομικής Σχολής για περεταίρω ενδυνάμωση του νομικού Δικτύου της Συμμαχίας NEOLAiA, καθώς επίσης με μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών. Συναντήσεις έγιναν και με εκπροσώπους από το Γραφείο Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 Σχετικά με την Συμμαχία NEOLAiA

Μεταξύ άλλων, κύριος στρατηγικός στόχος της συμμαχίας NEOLAiA είναι η ενδυνάμωση και η απόκτηση μιας κοινής ψηφιακής ταυτότητας των μελών της, η ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, η ενίσχυση της ανεκτικότητας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης, η επένδυση στην έρευνα και στην προσφορά στην κοινωνία και τον πολιτισμό, η στήριξη της δημοκρατίας, η προσφορά καινοτόμων λύσεων για την παγκόσμια υγεία και η παροχή υψηλής ποιότητας παιδείας.

Η Συμμαχία τυγχάνει χρηματοδότησης ύψους 14.4 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διάρκεια 4 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος European University Alliances.

Μαζί με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, συμμετέχουν στο δίκτυο κορυφαία, νεαρά, εξωστρεφή και καινοτόμα πανεπιστήμια, που κατατάσσονται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με τις κύριες πανεπιστημιακές κατατάξεις: το University of Jaén της Ισπανίας, το University of Tours της Γαλλίας, το Bielefeld University της Γερμανίας, το Örebro University της Σουηδίας, το University of Salerno της Ιταλίας, το Šiauliai State University of Applied Sciences της Λιθουανίας, το “Ştefan Cel Mare” University of Suceava της Ρουμανίας, και το University of Ostrava της Τσεχίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων NEOLAiA, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://neolaiacampus.eu/.