Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης │ Επ. 5: Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας στην Πολιτική και Οικονομική Διακυβέρνηση της ΕΕ

Στο Επεισόδιο 5 της σειράς ζωντανών διαδικτυακών σεμιναρίων/webinars «Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης» της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καλωσορίζοντας στους κόλπους της Νομικής Σχολής τον Ομότιμο Καθηγητή ΑΠΘ κ. Αντώνη Μανιτάκη, φιλοξενήθηκε διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας στην Πολιτική και Οικονομική Διακυβέρνηση της ΕΕ».

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, Κοσμήτορας επί τιμή, Προέδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Δημήτρης Καιρίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής (ΝΔ) Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Τον συντονισμό του διαδικτυακού τραπεζιού είχε ο Δρ Χρήστος Παπαστυλιανός, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η συζήτηση εστίασε στις προοπτικές της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ, ενόψει της πανδημίας, στις θεσμικές επιπτώσεις από τις διαλυτικές/φυγόκεντρες τάσεις και την άνοδο του εθνικού-λαϊκισμού και ευρω-σκεπτικισμού, αλλά και στον ρόλο της ΕΕ σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και αβέβαιο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Το επεισόδιο μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της σελίδας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook, την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, ώρα 7.00 μ.μ., το έχουν δε ήδη παρακολουθήσει πάνω από 15.000 θεατές.

Δείτε το επεισόδιο στο YouTube ή ακούστε το στο Spotify.