«ΑγγίΖΩ την Υγεία 2019» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
150+ μαθητές Λυκείου από όλη την Κύπρο σε εξαιρετική ημερίδα για την Υγεία
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα με τίτλο «ΑγγίΖΩ την Υγεία» που διοργάνωσε το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Χημικών και τον Σύνδεσμο Φυσιογνωστών και Βιολόγων Καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ.
Περισσότεροι από 150 μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου από όλη την Κύπρο κατέκλυσαν τα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ενημερώθηκαν για τις Επιστήμες Ζωής και Υγείας, που συμπεριλαμβάνουν: Βιολογία του Ανθρώπου, Διαιτολογία και Διατροφολογία, Επιστήμη του Αθλητισμού, Νοσηλευτική, Φαρμακευτική και Φυσικοθεραπεία.
Η διοργάνωση της Ημερίδας «ΑγγίΖΩ την Υγεία» αποτελεί μια εκδήλωση-θεσμό σε Κύπρο και Ελλάδα, στοχεύοντας στο να ενθαρρύνει τους νέους να γνωρίσουν τις Επιστήμες Υγείας και κυρίως την πρακτική πλευρά της κάθε μιας, μέσα από εργαστηριακές ασκήσεις και διαδραστικά πειράματα.
«Ο τομέας της Υγείας μεγαλώνει. Τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Υγεία αφορούν στο παρόν και στο μέλλον. Το αρμόδιο Τμήμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ακολουθεί τις τάσεις στον τομέα της Υγείας. Ο ασθενής πλέον χρειάζεται τη συμπαράσταση και τη βοήθεια πολυθεματικής ομάδας. Μιλάμε για τη συνεργασία πολλών τομέων»,
ανέφερε ο Δρ. Κυριάκος Φελέκκης, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Προανάγγειλε μάλιστα νέο κύκλο ημερίδων σύντομα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ημερίδες για πρώτη φορά στην Πάτρα και στη Ρόδο.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, πραγματοποιήθηκαν ειδικά εργαστήρια, με θέματα όπως: «Η Φανταστική Πορεία της Ανακάλυψης των Φαρμάκων» (Πρόγραμμα Φαρμακευτική), «Η Βιολογία του Εγκλήματος» (Πρόγραμμα Βιολογία του Ανθρώπου), «Διατροφή, Υγεία, Ευεξία» (Πρόγραμμα Διατροφολογία και Διαιτολογία), «Πρώτες Βοήθειες στον Εξομοιωτή Ασθενών» (Πρόγραμμα Νοσηλευτική), «Πρακτικές Αποκατάστασης στη Φυσικοθεραπεία» (Πρόγραμμα Φυσικοθεραπεία), και « Η Άσκηση ως Φάρμακο Προαγωγής της Υγείας: Από το Εργαστήριο στην Πράξη» (Πρόγραμμα Επιστήμη του Αθλητισμού).
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η Δρ. Μυρτάνη Πιερή, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου, παρουσίασε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη διάλεξη με θέμα: «Το Σώμα μας – Ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας». Επίσης, απηύθυναν χαιρετισμούς η Επιθεωρήτρια Χημείας Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κα Στάλω Κουκουμά, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φυσιογνωστών Βιολόγων Καθηγητών Κύπρου, Δρ. Ανδρέας Σοφοκλέους και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χημικών Καθηγητών Κύπρου, Δρ. Ανδρέας Χ΄Στυλλής, που συγχάρηκαν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εν λόγω ημερίδας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή πιστοποιητικών συμμετοχής.