5ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο «Κτίζοντας Γέφυρες»
Βέλτιστες Πρακτικές της Ενιαίας Εκπαίδευσης για Παιδιά με Αναπηρία σε Καιρούς Προκλήσεων
1-3 Ιουνίου, 2022
Το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Τμήμα Προσχολικής, Πολυγλωσσικής και Ειδικής Εκπαίδευσης του University of Nevada – Las Vegas (USA) ανακοινώνουν το 5ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο «Κτίζοντας Γέφυρες» (Building Bridges V(irtual) International Conference), το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-3 Ιουνίου 2022. Η συμμετοχή στο διαδικτυακό συνέδριο είναι δωρεάν.
Tο διεθνές συνέδριο «Κτίζοντας Γέφυρες» διατηρεί εδώ και χρόνια μια μακρά παράδοση στο να φέρνει κοντά την ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα για να συζητήσουν καινοτόμες λύσεις σε περίπλοκα κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν διαρκώς τα παιδιά με αναπηρία καθώς και οι οικογένειές τους. Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια με τη συνεχιζόμενη πανδημία, έχουμε συνειδητοποιήσει το πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι η συλλογική προσπάθεια για τη στήριξη και ενδυνάμωση των παιδιών με αναπηρία.
Συνεπώς, συνεχίζουμε και φέτος αυτή την παράδοση παρουσιάζοντας το 5ο Διεθνές Συνέδριο «Κτίζοντας Γέφυρες», το οποίο θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Zoom. Ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα παραγωγικό πλαίσιο, στο οποίο υποστηρικτές των παιδιών με αναπηρία, με ζήλο και στοχοπροσήλωση, θα συνεργαστούν και θα συζητήσουν νέες ιδέες αναφορικά με τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των παιδιών με αναπηρία στο ενιαίο σχολείο.
Θέματα Συνεδρίου
Για τον σκοπό αυτό, προσκαλούμε προτάσεις στην αγγλική γλώσσα που αφορούν σε έναν από τους εξής θεματικούς άξονες του συνεδρίου:
- Πρακτικές προώθησης της πολιτισμικής ετερότητας σε σχολεία και τάξεις χωρίς αποκλεισμούς
- Βέλτιστες πρακτικές διδασκαλίας κοινωνικών και μαθησιακών δεξιοτήτων μέσω της πολυεπίπεδης προσέγγισης
- Ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση παιδιών με αναπηρία
- Εκπαίδευση, καθοδήγηση και επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών
- Θεραπευτικές προσεγγίσεις για εκπαιδευτικούς, οικογένειες και παιδιά
To πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει διεθνείς ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς, των οποίων το ερευνητικό και διδακτικό έργο επικεντρώνεται στην ισότητα πρόσβασης και στην παροχή ενιαίας και δίκαιης εκπαίδευσης για τα παιδιά με αναπηρία. Όλες οι παρουσιάσεις του συνεδρίου θα πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα συγχρονισμένα μέσω του Zoom σε μία από τις δύο προγραμματισμένες χρονικές περιόδους (πρωί ή απόγευμα). Αναμένουμε πως κάθε συνεδρία θα έχει διάρκεια μιας ώρας για παρουσιάσεις (δηλαδή τρεις 20-λεπτες παρουσιάσεις σε κοινή θεματική ή συμπόσιο μιας ώρας) μαζί με επιπρόσθετη 20-λεπτη συζήτηση για ερωτήσεις μεταξύ του κοινού και των ομιλητών.
Είδη Προτάσεων
Προσκαλούμε την υποβολή πρότασης σε ένα από τα τρία είδη συμμετοχής:
- Εισήγηση (Paper presentations): αυτό το είδος προτάσεων θα πρέπει να υποβληθεί είτε από έναν συγγραφέα ή από ομάδα συγγραφέων, των οποίων το θέμα της παρουσίασης εντάσσεται σε έναν από τους πιο πάνω θεματικούς άξονες. Μετά την αξιολόγηση των προτάσεων, η επιστημονική επιτροπή θα αναλάβει να ομαδοποιήσει παρουσιάσεις με κοινή θεματική και κάθε συγγραφέας ή ομάδα συγγραφέων θα έχει 20 λεπτά για να παρουσιάσει.
- Συμπόσιο (Symposium presentation): αυτό το είδος προτάσεων θα πρέπει να υποβληθεί από ομάδα συγγραφέων, η οποία θα παρουσιάσει σε ένα θέμα που συνάδει με έναν από τους θεματικούς άξονες. Αυτές οι προτάσεις θα περιλαμβάνουν σειρά 3-4 παρουσιάσεων, οι οποίες θα έχουν συνολική διάρκεια μιας ώρας. Οι συγγραφείς της πρότασης θα είναι σε θέση να οργανώσουν τη σειρά και τη δομή του συμποσίου και όλοι οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι παρόντες στον προκαθορισμένο χρόνο που θα τους ανατεθεί.
- Αναρτημένη ψηφιακή παρουσίαση (Poster presentation): αυτές οι προτάσεις θα αναρτηθούν ψηφιακά στην ιστοσελίδα του συνεδρίου και οι σύνεδροι θα είναι σε θέση να τις παρακολουθήσουν σε ασύγχρονη χρονική φάση κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου.
Υποβολή Προτάσεων
Τα πιο κάτω στοιχεία θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην υποβολή της αίτησής σας στην αγγλική γλώσσα:
- Τίτλος πρότασης (μέγιστο όριο 15 λέξεων)
- Περίληψη πρότασης (μέγιστο όριο 50 λέξεων. Η περίληψη θα ενσωματωθεί στο τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου.)
- Είδος συμμετοχής
- Περιγραφή πρότασης (μέγιστο όριο 350 λέξεων)
- Κάθε πρόταση να περιλαμβάνει το θεωρητικό ή/και ερευνητικό υπόβαθρο της προτεινόμενης διδακτικής πρακτικής που περιγράφεται. Επίσης, οι προτάσεις να περιλαμβάνουν: (α) 3-4 στόχους συμμετεχόντων (πώς το περιεχόμενο της παρουσίασης θα ωφελήσει το ακροατήριο) (β) περιγραφή της έρευνας.
- Για πρωτότυπη έρευνα, οι συγγραφείς καλούνται να δώσουν περιεκτική περίληψη της αναγκαιότητας της έρευνας, της μεθοδολογίας, των αποτελεσμάτων καθώς και των εκπαιδευτικών εφαρμογών.
- Για θεωρητική εισήγηση, οι συγγραφείς καλούνται να δώσουν περιεκτική περίληψη της αναγκαιότητας του θέματος, των κύριων επιχειρημάτων της πρακτικής καθώς και των εκπαιδευτικών εφαρμογών.
- Οι προτάσεις μπορούν συμπεριλάβουν μέχρι τρεις κύριες βιβλιογραφικές αναφορές (δεν ενσωματώνονται στο όριο λέξεων της πρότασης).
- Για υποβολή πρότασης Συμποσίου, οι συγγραφείς καλούνται να αναφέρουν: (1) τον τίτλο, (2) τη γενική περίληψη του θέματος, (3) την περίληψη κάθε ξεχωριστής παρουσίασης.
- Κάθε πρόταση να περιλαμβάνει το θεωρητικό ή/και ερευνητικό υπόβαθρο της προτεινόμενης διδακτικής πρακτικής που περιγράφεται. Επίσης, οι προτάσεις να περιλαμβάνουν: (α) 3-4 στόχους συμμετεχόντων (πώς το περιεχόμενο της παρουσίασης θα ωφελήσει το ακροατήριο) (β) περιγραφή της έρευνας.
- Τεκμηρίωση για το πώς η πρόταση συνδέεται με έναν από τους θεματικούς άξονες.
Εισηγούμαστε όπως πρώτα οι συγγραφείς ετοιμάσουν και αποθηκεύσουν την πρότασή τους σε επεξεργαστή κειμένου (π.χ., ΜS Word) και στη συνέχεια να την υποβάλουν ηλεκτρονικά. Στην αίτηση θα ζητηθούν τα ονόματα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των συγγραφέων καθώς τα ονόματα των ιδρυμάτων των συγγραφέων. Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν τους διοργανωτές στην ετοιμασία του προγράμματος καθώς και στην άμεση επικοινωνία με τους παρουσιαστές.
Όταν θα έχει ετοιμαστεί η πρόταση για υποβολή στην αγγλική γλώσσα, οι συγγραφείς θα είναι σε θέση να υποβάλουν το περιεχόμενό της μέσω αντιγραφής και επικόλλησης στο παρόν ηλεκτρονικό έντυπο.
Σημαντικές ημερομηνίες για το Συνέδριο:
- Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022.
- Γραπτή ενημέρωση των αποτελεσμάτων θα σταλεί στους συγγραφείς αρχές Απριλίου 2022.
- Οι εγγραφές στο συνέδριο θα ξεκινήσουν μέσα Μαρτίου 2022
Επικοινωνία
Για περαιτέρω πληροφορίες ή απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους συντονιστές του Συνεδρίου, Δρα Λευκή Κουρέα και Δρ Joseph Morgan στο [email protected].