Πρόσκληση σε Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος SOpHiSM
Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα προσφερθούν δωρεάν σε φοιτητές δημοσιογραφίας, νέους δημοσιογράφους και πολίτες δημοσιογράφους
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ως εταίρος στο Έργο SOpHiSM, μαζί με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου (ΚΕΣΔ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, προσφέρουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε φοιτήτριες/ές δημοσιογραφίας, νεαρές/ούς δημοσιογράφους και πολίτες δημοσιογράφους/παραγωγούς περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Έργο SOpHiSM, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια της Ε.Ε. (REC-AG-2019/REC-RRAC-RACI-AG-2019), συνιστά μία απάντηση στη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο μέσα από την ενίσχυση της υψηλής ποιότητας επαγγελματικής δημοσιογραφίας και της δημοσιογραφίας των πολιτών.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου θα προσφερθούν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια, βασικός σκοπός των οποίων είναι αφ’ ενός να εξοικειώσουν τις συμμετέχουσες/συμμετέχοντες με διαφορετικούς ορισμούς, ερμηνείες και προσεγγίσεις του (διαδικτυακού) Λόγου μίσους, αφ’ ετέρου να τις/τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα «εργαλεία» για την επισήμανση και «αντιμετώπιση» του Λόγου μίσους στο διαδίκτυο ή/και εκτός διαδικτύου, τόσο σε νομικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο. Εκπαιδευτής των σεμιναρίων είναι ο Δρ. Γιώργος Παυλίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Τα σεμινάρια είναι διήμερα, συνολικής διάρκειας τεσσάρων ωρών και θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας webex, ως ακολούθως:
- Φοιτητές Δημοσιογραφίας: 18 & 25 Νοεμβρίου 2020, 10:00-12:00. Παρακολουθήστε μέσω του εξής Συνδέσμου
- Νέοι Δημοσιογράφοι: 8 & 15 Δεκεμβρίου 2020, 10:00-12:00. Παρακολουθήστε μέσω του εξής Συνδέσμου
- Πολίτες Δημοσιογράφοι: 7 & 14 Δεκεμβρίου 2020, 18:00-20:00. Παρακολουθήστε μέσω του εξής Συνδέσμου
Στόχος του έργου SOpHiSM είναι:
- η υποστήριξη της υψηλής ποιότητας δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο μέσω της ενίσχυσης των δεξιοτήτων των φοιτητών δημοσιογραφίας, των νέων δημοσιογράφων, των bloggers και ατόμων επιρροής στα κοινωνικά δίκτυα,
- η συμβολή στα υπάρχοντα δεδομένα σχετικά με τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και στην Κύπρο,
- να βελτιώσει την παιδεία των μέσων επικοινωνίας, να αντιμετωπίσει και να παράξει μηνύματα κατά της ρητορικής μίσους
- να δημιουργήσει εργαλεία που θα στοχεύσουν στις ιδιαιτερότητες της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο στις συμμετέχουσες χώρες.