Σχετικά με το τμήμα
Tα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που περιβάλλουν την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή σκηνή βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς εξέλιξης και ροής. Η κατανόησή τους απαιτεί εργαλεία από τις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, εξετάζοντας το εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, ειδικά τις διασταυρώσεις τους αλλά και τη δυναμική τους.
Η έρευνα που παράγεται από το Τμήμα Πολιτικής και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στοχεύει στην αντιμετώπιση της φύσης, των αιτίων και των επιπτώσεων των κοινωνικο-πολιτικών και οικονομικών φαινομένων εστιάζοντας σε εξειδικευμένους τομείς της ακαδημαϊκής έρευνας, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα εννοιολογικών και μεθοδολογικών εργαλείων, και υιοθετώντας τόσο εξειδικευμένες σε ένα κλάδο όσο και διεπιστημονικές προσεγγίσεις.
Το Τμήμα διαθέτει ομάδα καθηγητών ανώτερου επιπέδου και την κορυφαία ερευνητική ομάδα Διεθνών Σχέσεων στην Κύπρο, ενώ έχει επίσης αποκτήσει διεθνή φήμη για τις σπουδές της ΕΕ και της Ανατολικής Μεσογείου.
Το πλήρες φάσμα εμπειρογνωμοσύνης και δραστηριοτήτων του Τμήματος περιλαμβάνει επίσης τους τομείς της Σύγκρουσης και Διαπραγμάτευσης, της Πολιτικής Οικονομίας, της Ιστορίας, της Συγκριτικής Πολιτικής, της Διπλωματίας και Ασφάλειας, της Δημόσιας Διοίκησης και Διακυβέρνησης.
Η έρευνα συμπληρώνει και συνυπάρχει με μια κουλτούρα εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, η οποία προσφέρεται στους φοιτητές που σπουδάζουν στα προγράμματα (BA, MA και PhD) που προσφέρονται από το Τμήμα, στους τομείς των Διεθνών Σχέσεων, των Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Δημόσιας Διοίκησης. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία σε διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις, ιδιωτικούς και μη κερδοσκοπικούς τομείς, καθώς και εκπαιδευτικά ιδρύματα (συμπεριλαμβανομένης της έρευνας).
Στο Τμήμα μας υπάρχουν αξιοσημείωτες ευκαιρίες για σπουδαστές που επιθυμούν να ειδικευτούν στην περιοχή, να ακολουθήσουν σπουδές στο εξωτερικό/ανταλλαγή φοιτητών με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους με τρόπο στοχευμένο και γενικότερα για ενδελεχή τριβή με το ευρύ φάσμα των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.
Το Τμήμα συνδέεται επίσης με ερευνητικά κέντρα και δημοσιεύσεις, οι οποίες ενισχύουν περαιτέρω τις δραστηριότητές του για διαλέξεις, συνέδρια, σεμινάρια, δημόσιες συζητήσεις και εργαστήρια. Η διαχρονική μας δέσμευση είναι να συνεχίσουμε με συνέπεια τον ακαδημαϊκό διάλογο στην ευρύτερη κοινότητα, με τη συμμετοχή φοιτητών, ακαδημαϊκών, υπευθύνων χάραξης πολιτικής, της κοινωνίας των πολιτών και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.