Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στηρίζει την Ημερίδα Τομέα Διατροφής του Υπουργείου Υγείας
Διατροφή και Βιομηχανία για την καλύτερη υγεία του καταναλωτή | 8 Δεκεμβρίου 2022
Το Τμήμα Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στηρίζει την Ημερίδα Τομέα Διατροφής του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Διατροφή και Βιομηχανία για την καλύτερη υγεία του καταναλωτή» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Ο Τομέας Διατροφής του Υπουργείου Υγείας διοργανώνει μια σειρά συναντήσεων για επικοινωνία με τη βιομηχανία τροφίμων, καταναλωτές, διαιτολόγους και διατροφολόγους. Στόχος είναι η ενημέρωση για την αναδιαμόρφωση τροφίμων και τη μείωσηση τους σε ζάχαρη, λίπος και αλάτι με σκοπό παραγωγής του πιο υγιεινού τύπου τρόφιμου που θα μπορεί να προμηθεύεται ο καταναλωτής, για την σήμανση τροφίμων και ότι άλλο απασχολεί τον τομέα των τροφίμων. Η ημερίδα φιλοξενεί τον Καθ. Αντώνη Ζαμπέλλα, Πρόεδρο ΕΦΕΤ Ελλάδος σαν κύριο ομιλητή, εκπρόσωπο των Υγειονομικών Υπηρεσίων που ασχολείται με τη σήμανση των τροφίμων και την Κα Έλλη Χατζηλουκά που θα αναφερθεί με τη διαφήμιση / προώθηση τροφίμων.
Η ημερίδα είναι υπό τον συντονισμό της Κας Ελίζας Μαρκίδου, Συντ. Διατροφής Υπουργείου Υγείας και Ανώτερη Κλινική Διαιτολόγος.
Η βιομηχανία τροφίμων και οι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις.
Πρόγραμμα Ημερίδας:
9:00 | Προσέλευση |
9:30 | Χαιρετισμοί
|
10:00 | Keynote Speech
Πολιτικές για τη Διατροφική Βελτίωση των Τροφίμων στις Επισιτιστικές Μονάδες και Βιομηχανία Τροφίμων – Καθηγητής Αντώνης Ζαμπέλλας PhD, Rnutr, Professor Human Nutrition, Πρόεδρος ΕΦΕΤ |
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ | |
11:00 | Μέρος 2ο
|
12:30 | Ελαφρύ γεύμα στο Block Gallery |