Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
(BBA, 4 Έτη)
Διάρκεια Σπουδών
4 έτη
Τίτλος Σπουδών
Πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Επίπεδο Τίτλου Σπουδών
Πτυχίο (1ος Κύκλος Σπουδών)
Γλώσσα Διδασκαλίας
Αγγλική
Μέθοδος Φοίτησης
Πλήρης ή Μερική Φοίτηση
Ελάχιστες Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS)
240
Πληροφορίες
Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (BBA, 4 έτη)
Διάρκεια Σπουδών | 4 έτη |
Τίτλος Σπουδών | Πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας |
Επίπεδο Τίτλου Σπουδών | Πτυχίο (1ος Κύκλος Σπουδών) |
Γλώσσα Διδασκαλίας | Αγγλική |
Μέθοδος Φοίτησης | Full-time or Part-time |
Ελάχιστες Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS) | 240 |
Πληροφορίες
Περιγραφή Προγράμματος
Το πρόγραμμα σπουδών έχει ως στόχο να παρέχει στον φοιτητή τα απαραίτητα εργαλεία και ικανότητες κατατάσσοντας τους απόφοιτούς του προγράμματος άρτια εφοδιασμένους για να κατακτήσουν ηγετικές θέσεις στην βιομηχανία φιλοξενίας. Η ποικιλία και το πεδίο εφαρμογής των προσφερόμενων μαθημάτων παρέχουν μια υγιή βάση για εποπτικές/διοικητικές θέσεις εργασίας στην βιομηχανία φιλοξενίας αντικατοπτρίζοντας τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις ικανότητες που πρέπει να διαθέτουν οι μελλοντικοί διευθυντές επιχειρήσεων φιλοξενίας προκειμένου να αναπτυχθούν σε ένα ποικίλο και εξαιρετικά απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον.
Επαγγελματικά Προφίλ Αποφοίτων με Παραδείγματα
Το πτυχίο φιλοξενίας μας θα σας προετοιμάσει για μια επιτυχημένη καριέρα στην καρδιά μιας από τις πιο συναρπαστικές και ταχέως αναπτυσσόμενες
Σταδιοδρομίες με πτυχίο φιλοξενίας
- Γενικός Διευθυντής Ξενοδοχείου
- Διευθυντής Εστιατορίου
- Διευθυντής Καταστημάτων Τροφίμων & Ποτών
- Διευθυντής Εστίασης
- Διευθυντής Εκδηλώσεων
- Διευθυντής Σχέσεων Επισκεπτών
- Υπεύθυνος οροφοκομίας
- Υπεύθυνος Υποδοχής
- Υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Πελατών
- Διευθυντής Υπηρεσιών Φιλοξενίας
- Υπεύθυνος Ψηφιακού Μάρκετινγκ
- Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού
- Διευθυντής Υπαίθριων δραστηριοτήτων
- Επιχειρηματίας
Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές
Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές δεύτερου κύκλου (Μεταπτυχιακές Σπουδές)
Ακαδημαϊκή Εισδοχή
Το ελάχιστο κριτήριο εισδοχής στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών είναι το αναγνωρισμένο Απολυτήριο Λυκείου ή άλλο διεθνώς αναγνωρισμένο ισοδύναμο προσόν. Οι φοιτητές/τριες με βαθμό απολυτηρίου χαμηλότερο από 7.5/10 ή 15/20 ή αντίστοιχο, ανάλογα με το σύστημα βαθμολόγησης της χώρας έκδοσης του απολυτηρίου, λαμβάνουν, κατά το πρώτο έτος των σπουδών τους, επιπρόσθετη ακαδημαϊκή καθοδήγηση και παρακολούθηση.
Επαρκής Γνώση Αγγλικής Γλώσσας
Οι ελάχιστες απαιτήσεις γνώσης της αγγλικής γλώσσας για εγγραφή στα προγράμματα σπουδών αναγράφονται πιο κάτω. Οι φοιτητές/τριες που δεν κατέχουν κάποιο από τα πιο κάτω πιστοποιητικά ή τους ελάχιστους βαθμούς και κατέχουν IELTS με 4.5 και άνω, θα πρέπει να παρακαθήσουν τις κατατακτήριες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου – NEPTON (χωρίς χρέωση) και αν χρειαστεί, να παρακολουθήσουν υποστηρικτικά μαθήματα αγγλικής γλώσσας.
- TOEFL – 525 και άνω
- Computer-based TOEFL – 193 και άνω
- Internet-based TOEFL – 80 και άνω
- IELTS – 6 και άνω
- Cambridge Exams [First Certificate] – B και άνω
- Cambridge Exams [Proficiency Certificate – C και άνω
- GCSE English Language “O” Level – C και άνω
- Michigan Examination of Proficiency in English (CaMLA) – Pass
- Pearson PTE General – Level 3 και άνω
- KPG (The Greek Foreign Language Examinations for the State Certificate of Language Proficiency) – Level B2 και άνω
- Anglia – Level B2 και άνω
- IEB Advances Programme English – Pass
- Examination for the Certificate of Proficiency in English (ECPE) Michigan Language Assessment by: Cambridge Assessment English & University of Michigan – 650 average score for ALL skills και άνω.
Η αξιολόγηση του μαθήματος αποτελείται συνήθως από μια τελική εξέταση και συνεχή αξιολόγηση. Η συνεχής αξιολόγηση μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ενδιάμεση εξέταση, μελέτες και συμμετοχή στην τάξη .
Η βαθμολογία υπολογίζεται βάσει του βάρους της τελικής εξέτασης, της συνεχούς αξιολόγησης και της πραγματικής αριθμητικής βαθμολογίας που λήφθηκε σε αυτές τις δύο αξιολογήσεις. Με βάση την βαθμολογία των μαθημάτων υπολογίζεται ο μέσος βαθμός του εξάμηνου (GPA) ενός φοιτητή καθώς και ο γενικός μέσος όρος (CPA).
Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 240 ECTS καθώς και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος.
Ο ελάχιστος απαιτούμενος γενικός βαθμός (CPA) είναι 2.0. Παρά το γεγονός ότι με το βαθμό ‘D-‘ το μάθημα θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ο απαιτούμενος μέσος όρος είναι το ‘C’ για να επιτευχθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος γενικός βαθμός (CPA) 2.0.
Section: A Major Core Requirements
ECTS: Min. 36 Max. 36
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
HOSP-100 | Introduction to Hospitality Management | 6 |
HOSP-110 | Food and Beverage Management | 6 |
HOSP-235 | Housekeeping and Facilities Management | 6 |
HOSP-245 | Managing Front Office Operations | 6 |
HOSP-310 | Hospitality IT with Digital Marketing | 6 |
THOM-450 | Strategic Management in Hospitality and Tourism | 6 |
Section: B Concentration 1: Hotel and Restaurant Management
ECTS: Min. 72 Max. 78
Notes: If HOSP-491 is not chosen, then THOM-475 is required from the electives. The course of THOM-450 is also included in this concentration.
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
BADM-431 | Research Methods in Business | 6 |
HOSP-105 | Food Science | 6 |
HOSP-111 | Food Production and Service Operations | 6 |
HOSP-210 | Bar Management | 6 |
HOSP-211 | Restaurant Operations Management | 6 |
HOSP-320 | Food and Beverage Control | 6 |
HOSP-350 | Food Service Layout and Design | 6 |
HOSP-410 | Service Quality Management | 6 |
HOSP-491 | Thesis | 12 |
THOM-201 | Internship I | 6 |
THOM-300 | Conferences and Exhibitions | 6 |
THOM-361 | Nutrition for Optimal Health and Exercise | 6 |
THOM-375 | Casino Management | 6 |
THOM-401 | Security and Crisis Management | 6 |
TOUR-450 | Sustainable Tourism | 6 |
Section: C Concentration 2: Integrated Resort Management
ECTS: Min. 72 Max. 78
Notes: If HOSP- 491 is not chosen, then THOM-475 is required from the electives. The courses of THOM-200, THOM-300, THOM-375, THOM-401, BADM-431, HOSP-491 are also included in this concentration. THOM-201 and BADM-431 are required/compulsory courses of this concentration.
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
THOM-235 | Environmental Management for Tourism and Hospitality | 6 |
THOM-240 | Managing Special Events | 6 |
THOM-379 | Casino Auditing | 6 |
THOM-380 | Responsible Gaming and Ethics | 6 |
THOM-390 | Spa and Wellness Operations Management | 6 |
THOM-400 | Wellness and Health Tourism | 6 |
THOM-430 | International Hotel Management | 6 |
TOUR-240 | Leisure and Recreation | 6 |
Section: D Major and Integration Requirements
ECTS: Min. 24 Max. 36
Notes: Or any other HOSP-, THOM- or TOUR- course.
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
HOSP-495 | Hospitality Business Simulation | 6 |
THOM-301 | Internship II | 6 |
THOM-310 | Cultural Geography | 6 |
THOM-420 | Tourism and Hospitality Law | 6 |
THOM-455 | Special Topics | 6 |
THOM-475 | Senior Year Seminar in Tourism and Hospitality | 6 |
THOM-490 | Intercultural Communication | 6 |
TOUR-200 | Cruise Services and Management | 6 |
Section: E Business Support Requirements
ECTS: Min. 24 Max. 36
Notes: Or any ACCT-, BADM-, BUS-, MIS-, ECON-, IMGT-, EUS-, IMGT-, MGT-, MKTG-, SPRT-, TOUR-, THOM-, course not taken as a major requirement or major elective.
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
ACCT-110 | Accounting I | 6 |
ACCT-111 | Accounting II | 6 |
BADM-486 | Task-Based Internship | 6 |
ECON-261 | Principles of Microeconomics | 6 |
ECON-262 | Principles of Macroeconomics | 6 |
FIN-266 | Managerial Finance | 6 |
MGT-281 | Introduction to Management | 6 |
MGT-482 | Human Resource Management | 6 |
Section: F Foreign Language Requirements
ECTS: Min. 18 Max. 30
Notes: At least 12 ECTS of one language, e.g. GERM-101, GERM-102.
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
FREN-101 | French Language and Culture I | 6 |
FREN-102 | French Language and Culture II | 6 |
GERM-101 | German Language and Culture I | 6 |
GERM-102 | German Language and Culture II | 6 |
GREK-101 | Greek Language and Culture I | 6 |
GREK-102 | Greek Language and Culture II | 6 |
ITAL-101 | Italian Language and Culture I | 6 |
ITAL-102 | Italian Language and Culture II | 6 |
RUS-101 | Russian Language and Culture I | 6 |
RUS-102 | Russian Language and Culture II | 6 |
Section: G Language Expression
ECTS: Min. 18 Max. 30
Notes:
- Placement in English courses is done on the basis of a Placement Test or tests such as TOEFL or GCE.
- Students may complete BADM-231 or BADM-332.
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
BADM-231 | Business Communications | 6 |
BADM-332 | Technical Writing and Research | 6 |
BENG-100 | College English | 6 |
COMM-200 | Business and Professional Communication | 6 |
ENGL-100 | Basic Writing | 6 |
ENGL-101 | English Composition | 6 |
Section: H Computer/MIS Requirements
ECTS: Min. 12 Max. 24
Notes: Or any other COMP-, MIS-, or MULT- course.
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
MIS-151 | Business Software Applications | 6 |
MIS-220 | Technologies for the Social Web | 6 |
MIS-251 | Information Systems Concepts | 6 |
MIS-390 | E-Business | 6 |
Section: I Mathematics Electives
ECTS: Min. 12 Max. 24
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
IMGT-486 | Quantitative Methods | 6 |
MATH-105 | Intermediate Algebra | 6 |
MATH-108 | Finite Maths with Applied Calculus | 6 |
MATH-221 | Statistics I | 6 |
MATH-321 | Statistics II | 6 |
MIS-270 | Statistical Applications in Business | 6 |
Section: J Humanities and Social Sciences Electives
ECTS: Min. 0 Max. 12
Notes: Or any language course with FREN-, GERM-, ITAL-, RUS-, SPAN-, GREK- prefix.
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
ANTH-105 | Cultural Anthropology | 6 |
ESCI-200 | Society and Environment | 6 |
PHIL-101 | Introduction to Philosophy | 6 |
PHIL-120 | Ethics | 6 |
PSY-110 | General Psychology I | 6 |
PSY-111 | General Psychology II | 6 |
PSY-210 | Social Psychology | 6 |
SOC-101 | Principles of Sociology | 6 |
UNIC-100 | University Experience | 6 |
Εξάμηνο 1
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
HOSP-100 | Introduction to Hospitality Management | 6 |
ACCT-110 | Accounting I | 6 |
HOSP-105 | Food Science | 6 |
ENGL-100 | Basic Writing | 6 |
RUS-101 | Russian Language and Culture I | 6 |
Εξάμηνο 2
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
HOSP-110 | Food and Beverage Management | 6 |
ACCT-111 | Accounting II | 6 |
RUS-102 | Russian Language and Culture II | 6 |
ENGL-101 | English Composition | 6 |
HOSP-210 | Bar Management | 6 |
Εξάμηνο 3
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
HOSP-111 | Food Production and Service Operations | 6 |
HOSP-245 | Managing Front Office Operations | 6 |
MIS-151 | Business Software Applications | 6 |
BADM-231 | Business Communications | 6 |
MATH-105 | Intermediate Algebra | 6 |
Εξάμηνο 4
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
HOSP-235 | Housekeeping and Facilities Management | 6 |
HOSP-211 | Restaurant Operations Management | 6 |
THOM-201 | Internship I | 6 |
ECON-261 | Principles of Microeconomics | 6 |
MATH-221 | Statistics I | 6 |
Εξάμηνο 5
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
TOUR-240 | Leisure and Recreation | 6 |
HOSP-310 | Hospitality IT with Digital Marketing | 6 |
THOM-375 | Casino Management | 6 |
HOSP-320 | Food and Beverage Control | 6 |
SOC-101 | Principles of Sociology | 6 |
Εξάμηνο 6
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
HOSP-350 | Food Service Layout and Design | 6 |
THOM-361 | Nutrition for Optimal Health and Exercise | 6 |
PHIL-120 | Ethics | 6 |
THOM-301 | Internship II | 6 |
THOM-300 | Conferences and Exhibitions | 6 |
Εξάμηνο 7
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
HOSP-320 | Food and Beverage Control | 6 |
BADM-431 | Research Methods in Business | 6 |
THOM-401 | Security and Crisis Management | 6 |
MGT-482 | Human Resource Management | 6 |
THOM-420 | Tourism and Hospitality Law | 6 |
Εξάμηνο 8
Course ID | Course Title | ECTS Credits |
---|---|---|
THOM-475 | Senior Year Seminar in Tourism and Hospitality | 6 |
THOM-450 | Strategic Management in Hospitality and Tourism | 6 |
HOSP-495 | Hospitality Business Simulation | 6 |
THOM-410 | Service Quality Management | 6 |
THOM-490 | Intercultural Communication | 6 |
Το πιο πάνω πρόγραμμα ανά εξάμηνο είναι ενδεικτικό. Μερικά από τα μαθήματα είναι επιλογής και μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα.